Al meerdere jaren is de betonlook niet meer weg te denken uit hedendaagse moderne interieurs. Voorheen werd beton vaak geassocieerd met een kille en koude uitstraling, maar dat is tegenwoordig niet meer het geval. Het gebruik van zichtbaar beton vindt zijn oorsprong in de tijd dat fabrieken en industriële panden werden omgezet naar appartementen en kantoorruimten.

Waarom betonlook in je interieur?

Vloer met uitstraling van beton

Betonlook past bij vele kleuren en materialen. Beton heeft een neutrale en minimalistische uitstraling in vele verschillende kleuren en vormen, waardoor deze met vrijwel elke kleur te combineren valt. Daarnaast vindt beton steevast een goede aansluiting met andere robuuste materialen, zoals leer, hout, glas of metaal.

Ook door de tijdloze uitstraling en eindeloze combinatiemogelijkheden van de betonlook is het eenvoudig om verschillende sferen te creëren, van amicaal en gezellig tot energiek en prestatie verhogend. Hierdoor wint de betonlook steeds meer aan populariteit in non-commerciële én commerciële omgevingen.

Eenvoudig een betonlook creëren

Vandaag de dag hoeft men gelukkig geen beton meer te storten om de gewilde betonlook te bereiken. SOS Handelmij biedt verschillende, eenvoudigere oplossingen om een betonlook te bereiken.

Vinyl met betonlook

Men kiest steeds regelmatiger voor vinyl met betonlook. Collecties als iD Inspiration, Acczent en Tilt zijn slechts een greep uit de collecties die vinyltegels én planken met betonlook bevatten. Neem bijvoorbeeld de iD Inspiration 70 en 70 plus, een collectie luxe vinyl met verschillende betonlook opties, in zowel tegel- als plankvorm. Deze LVT vloeroplossing geeft de optie tot een egale look, maar valt door de verschillende kleurenopties ook eindeloos te combineren tot een nog authentiekere uitstraling.

Vinyl vloer met betonlook

Combineer met vloerkleden

Vloerkleed met betonlook

Betonlook vloeren zijn ook mooi te combineren met vloerkleden, waardoor je de hardere uitstraling verzacht en tevens zoning in de ruimte toepast. Heb je juist een kamerbrede vloeroplossing met een andere print, bijvoorbeeld een hout design? Dan kun je ook door middel van een vloerkleed een betonlook toevoegen, zoals een DESSO Patterns of DESSO Shades vloerkleed. 

Betonlook tapijttegel collecties

Voor betonlook vloerkleden of tapijttegels kiest men vaak voor de DESSO & Ex Concrete: een betonlook tapijtcollectie met zes grijstinten die stuk voor stuk ideaal zijn voor minimalistische en stijlvolle interieurs, maar wel een zachtere uitstraling geven. De rechthoekig gevormde (100 x 50 cm) tapijttegels kunnen worden gecombineerd om een scala aan prachtige vloerdesigns met betonlook te creëren. Ook kan worden gekozen voor de tapijtcollecties Desert AirMaster en Desert, beiden met betonlook tinten in de collectie.

Tapijttegels met betonlook

Nieuwsgierig naar onze collecties met betonlook?

De betonlook in je interieur geeft een tijdloze en stijlvolle uitstraling, maar is ook veelzijdig en eenvoudig te combineren. Je zal daarom niet snel uitgekeken zijn op een vloer met betonlook. Nieuwsgierig naar onze collecties?

Samples bekijken of een offerte aanvragen?

SOS Handelmij helpt u graag verder! Wij verzorgen het gehele traject voor u; van advies op maat, tot import en installatie. Het enige dat u straks hoeft te doen is genieten van uw prachtige betonlook vloer! Wilt u samples bekijken of een offerte op maat ontvangen? Mail ons op info@soshandelmij.com