Covid-19 @ work: hoe gaan we hiermee om?

By in , , ,
Covid-19 @ work: hoe gaan we hiermee om?

Door de wereldwijde uitbraak van corona raken verschillende werktrends in een stroomversnelling, waaronder locatieonafhankelijk werken, flexibelere werktijden en het verkrijgen van een betere balans tussen privé en werk. De ontwikkelingen zorgen nu voor uitdagingen op korte termijn, voor zowel de gebruikers van gebouwen als voor interieurontwerpers. Wij gaan in op een aantal maatregelen die u nu kunt treffen.

  1. Zorg voor meer afstand tussen gebruikers van het gebouw
  2. Maak gebruik van bewegwijzering in gebouwen
  3. Zorg voor veiligheidsschermen
  4. Neem genoeg hygiënische maatregelen
  5. Maak (deels) thuiswerken mogelijk

1. Zorg voor meer afstand tussen gebruikers

Kantoorinrichting met schermen

Wat te wijzigen voor het 1,5m kantoor:

  1. Er moet meer ruimte tussen de werkplekken zijn om looppaden te maken;
  2. Tussen de vergaderstoelen moet meer ruimte zijn;
  3. Meer ruimte in de kantine en/of werken met transparante schermen;
  4. Voorzie de balie van transparante schermen ter bescherming van bezoekers en baliemedewerkers;
  5. Ruimte voor informeel overleg vergroten of opheffen, waar ligt de focus en waar is ruimte voor?

2. Maak gebruik van bewegwijzering in gebouwen

Bewegwijzering op vloer in kantoor Covid-19

Het is van belang om mensen te begeleiden in het gebouw om tijdens het werken en het lopen door gebouwen voldoende afstand te kunnen houden. Dit helpt bij social distancinggeeft duidelijkheid en geeft mensen een gevoel van veiligheidNiet alleen voor klanten, maar ook zeker voor uw eigen werknemers. Werknemers die zich gelukkig en gezond voelen op hun werkplek, melden zich minder vaak ziek en werken geconcentreerder. Zorg dragen voor werknemers is dus van groot belang voor een bedrijf, want zij zijn hun grootste kapitaal.

Veilig de weg wijzen met DESSO Icons

DESSO Icons bewegwijzering tapijt

DESSO Icons bewegwijzering tapijttegels bieden een eenvoudige maar effectieve oplossing om werknemers en bezoekers veilig door kantoorruimtes te begeleiden. De binnenste cirkel is volledig modulair, zodat deze eenvoudig, in elke gewenste (pijl)richting, kan worden geïnstalleerd. DESSO Icons kunnen bij SOS Handelmij worden besteld. 

Lees meer over DESSO Icons

3. Zorg voor veiligheidsschermen

Plexiglas veiligheidsscherm voor kantoor

Om verantwoord samenwerken binnen een open kantooromgeving mogelijk te maken, kunnen panelen aan werkplekken worden toegevoegd. Deze zorgen voor een afscheiding tussen werknemers. Door de transparantie blijven zicht op de kantooromgeving en visueel contact met collega’s behouden.

SOS handelmij heeft beschermingswanden van plexiglas beschikbaar in standaard hangende of staande uitvoering, maar ze kunnen ook op maat worden besteld.

Lees meer over plexiglas schermen

4. Neem genoeg hygiënische maatregelen

Hygienische maatregelen voor kantoor Covid-19 desinfectie

We komen op veel manieren indirect met elkaar in contact, denk aan het aanraken van trapleuningen, deurklinken, kranen, de koffieautomaat en kopieermachines. Frequente reiniging en desinfectie van objecten en oppervlakken, die regelmatig worden aangeraakt, is van essentieel belang.

Tevens is het van belang om de mensen zelf de mogelijkheid te bieden zichzelf goed te beschermen, bijvoorbeeld door een pop up handdesinfectiemiddel te plaatsen op een aantal goed bereikbare plekken in gebouwen of desinfectiedoekjes te bieden bij bijvoorbeeld het koffieapparaat en de printer.

Het goed reinigen van uw (kantoor)ruimte was nog nooit zo belangrijk. 
Desinfecteren van uw ruimte doet u zo!

STAP 1 Eerst goed reinigen: Desinfecteren vervangt nooit het reinigen met schoonmaakmiddelen. Eerst goed poetsen en dan pas desinfecteren.

STAP 2 Desinfecteren: Zorg dat u altijd de aangegeven verdunningen aanhoudt. Op deze manier weten u zeker dat alle ziekteverwekkers worden gedood. Wanneer dat niet zo is dan kunnen er mutaties ontstaan die resistent zijn tegen desinfectiemiddelen. Zorg ook voor goede PBM’s. Op onze huid leven ook veel goede bacteriën en die willen we niet doden. Dit kan zorgen voor een onbalans op de huid of andere ongelukken. Zorg voor handschoenen en gelaatsbescherming.

> SOS Handelmij heeft diverse desinfectie reinigingsmiddelen op voorraad, ook voor de food industrie. Bekijk de info hier!

5. Maak (deels) thuiswerken mogelijk

Coronavirus en thuiswerken

Het is van belang om goede afspraken te maken, wanneer het mogelijk is om gefaseerd op kantoor te komen werken. Maak een rooster binnen het team en stem af dat er bijvoorbeeld één of twee dagen in de week door een gedeelte van het team vanuit kantoor wordt gewerkt. De overige medewerkers kunnen dan werken op afstand.


Een gezonde thuiswerkplek wordt daarin nog belangrijker voor iedere medewerker. Omdat we meer tijd doorbrengen in ons thuiskantoor, is het ook belangrijk dat deze omgeving ergonomisch is ingericht. 

Vind hier 7 tips die echt (thuis)werken!

SOS Handelmij Hergebruik

In onze webshop vindt u een brede collectie gebruikte duurzame kwaliteitsmeubels. Direct uit voorraad leverbaar. We begrijpen dat u graag zo snel mogelijk de nieuwe thuiswerkplekken bij uw medewerkers geïnstalleerd wilt hebben. Wij nemen u werk uit handen door desgewenst direct bij uw medewerkers thuis te leveren.

Bekijk de collectie

Tweedehandse thuiswerkplek
Ergonomische bureaustoel

Het belang van ergonomie

We zitten te vaak en te lang. De hele dag door. Ook op de thuiswerkplek zitten we voornamelijk en bewegen we te weinig. Al dat zitten is erg belastend voor ons lichaam. In veel gevallen is het ook de reden van rug-, nek- en armklachten, oftewel: RSI, herhaaldelijke overbelasting. De juiste ergonomische werkomgeving zorgt ervoor dat medewerkers zich geestelijk en lichamelijk gezond voelen.

Lees meer over ergonomie

Uw kantoor aanpassen? Wij helpen u graag!

Nieuwe gewoonten over veiligheid en hygiëne aanleren is misschien wel de grootste uitdaging voor kantoren en werkplekken. Voor je het weet staat u weer met z’n drieën aan de koffiemachine en kiest uw collega het bureau net naast uw werplek. Wij helpen u op weg om gedragsverandering makkelijker te maken.

Kantoorinrichting Covid-19

1. Advies:

We bespreken uw situatie in een videocall. Hier bespreken we uw ideeën en stellen we vragen over uw wensen op het gebied van sfeer en duurzaamheid.

2. Locatiebezoek:

We komen bij u langs op locatie om  een goede inventarisatie van de situatie te maken en de knelpunten te ontdekken.

3. Creëren:

We komen bij u langs op locatie om  een goede inventarisatie van de situatie te maken en de knelpunten te ontdekken.

4. Concretiseren:

Naar aanleiding van onze voorstellen gaan we met u in gesprek om de plannen te finetunen. 

5. Aanpassen kantoor:

Bent u tevreden over het voorstel? Dan gaan we zo snel mogelijk aan de slag! SOS Handelmij beschikt over een team met eigen monteurs die uw pand in no-time aanpassen.

> Meer informatie over projectinrichting door SOS Handelmij?
   Neem contact met ons op.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *